Vylepšená kolekce THULE PARAMOUNT

RECENZE


Zaměřeno na funkčnost a pohodlí při aktivním životě


TEXT: MARTIN SLEZÁČEK | FOTO: MARTIN SLEZÁČEK&THULE | DATUM: 25.08.2023 | 3 MINUTY ČTENÍ

Kolekce batohů, tašek a crossbody brašen Thule Paramount je stvořena pro každodenní život. Tři různé styly pro různý způsob přepravy.

VOLNOST POHYBU V AKTIVNÍM MODERNÍM SVĚTĚ

Modernizovaná kolekce Thule Paramount usnadňuje propojení pracovního života a volného času. Batohy, brašny a ledvinky Thule Paramount jsou ideální pro dojíždění do školy i do práce. Nezáleží na tom, jestli jedeme vlakem, na koloběžce, na kole nebo na motorce. Důležité je, abychom naráz pobrali věci do práce (např. laptop a listiny) i na jakékoliv následné volnočasové aktivity.

Vyrazíme-li na víkend mimo město, batoh s námi opět udrží krok. Zvolíme-li větší objem, bez problému se vejdou věci i na přespání. Vnitřní uspořádání ale stále umožňuje bezpečnou ochranu věcí, které potřebujeme k vlastní práci. Nemusíme tahat dva batohy nebo dvě tašky. Thule klade velký důraz na to, aby nám jeho výrobky usnadňovaly život. A dělá to opravdu dobře.

Moje vlastní zkušenost s Thule Paramount

Během proměnlivého letního počasí jsem měl možnost vyzkoušet dvě novinky aktualizované řady Thule Paramount. Společníky mi dělali batoh o objemu 24 litrů a brašna přes rameno (tzv. crossbody bag) o objemu 2 litry. Během každodenního pracovního nasazení ve městě se tyto dva produkty skvěle doplňovaly.

Ráno sbalit notebook, tablet, zápisník a psací potřeby. K tomu pro jistotu tenisky, pokud by odpoledne zbylo trochu času. Je jedno, jestli jsem vyrazil autem, na kole nebo pěšky. Vždy jsem vystačil s jedním stejným batohem. Na krátkou pracovní schůzku jsem si bral pouze malou brašnu přes rameno.

RECENZE BATOHU

Thule Paramount 24 l

VROOMAGAZINE HODNOCENÍ ★ ★ ★ ★ ☆

THULE.COM

CENA 3 890 Kč

◉ VELIKOST: 24 litrů, HMOTNOST: 1,04 kg

◉ PRACOVNÍ NASAZENÍ: Rakousko, Chrudim a okolí

◉ POČASÍ A TEPLOTA: proměnlivé počasí, teploty od 10 °C do 25 °C

jednodenní výlety v horách, dennodenní pracovní nasazení

Thule Paramount 24 l je bohatě vybavený batoh pro každodenní pracovní nasazení, stejně jako pro volný čas. Uložíme do něj veškeré potřebné dokumenty a stále nám zůstane místo třeba na tenisky na běhání po práci.

Popruhy

Ramenní popruhy jsou dostatečně široké a tuhé i pro nošení kompletně naloženého batohu (notebook, tablet, dokumenty, svačina, pití, sportovní vybavení). Ve srovnání s jinými batohy poskytují větší míru polstrování (oceňuji). Nastavení vhodné polohy je možné udělat jednou rukou. Hrudní popruh je výškově stavitelný, bederním popruhem ale batoh nedisponuje.

Pro odpolední výlet se synem do skal na kole byl batoh jako stvořený. Že nemá speciální kapsu na helmu vůbec nevadilo. Stahovací popruh situaci vyřešil během chvilky.



Přístup

Přístup do hlavní komory je možný několika způsoby:

◉ horní vstup rolltop se zajišťovacím popruhem

◉ přístup ze zad batohu

◉ boční přístup

Máme tak na výběr, kterou variantu zvolíme. Přesně podle toho, kterou věc právě hledáme. Kvůli vyndání tabletu nemusíme prohrabat celý batoh.

Kapsy

Organizace vnitřního prostoru je u městského batohu základem. V hlavní kapse najdeme dvě polstrované přihrádky na notebook a tablet a síťovanou kapsu na drobnosti.

Z vnější strany batohu máme k dispozici několik možností:

◉ na čele batohu zipovou kapsu krytou magnetickou klopou

◉ na boku batohu zipovou kapsu s organizérem na drobnější předměty

◉ na boku batohu kapsa na lahev s pitím

Na zadní straně batohu je potom ještě malá skrytá kapsička na cennosti. Obecně musím říct, že kapes je opravdu dostatek a bez problému jsem byl schopen uložit veškerý materiál tak, abych k němu měl pohodlný a rychlý přístup a aby byly věci náchylné na poškození dobře ochráněny.

Design

Velmi se mi líbí minimalistický design batohu. V černé barvě (vyrábí se ještě v hnědozelené “Nutria” a zelené “Soft Green”) působí nenápadně, ale zároveň elegantně. Stále ale máme k dispozici všechny praktické vychytávky. Rolltop uzavírání umožňuje variabilně měnit objem batohu v případě, že potřebujeme přenést větší předmět (např. jogamatku).

Dodržování pitného režimu je základ…boční kapsa mi přístup k lahvi s pitím velmi usnadnila.



 

+ variabilita přístupu do batohu 
+ možnost připevnění světla na kolo
+ množství kapes
+ odolný a příjemný materiál 
+ certifikát Bluesign®

Bluesign® je přísná mezinárodně uznávaná norma udržitelnosti vyvinutá švýcarskou společností Bluesign Technologies, která sleduje všechny fáze výroby textilu až po hotový výrobek. Její udělení zaručuje ochranu životního prostředí, bezpečnost práce a ochranu zdraví spotřebitele.

-

– chybí bederní popruh

– ramenní popruhy se občas povolují

– ocenil bych delší popruh pro uzavření rolltop víka

Celkové hodnocení

★ ★ ★ ★ ☆

Na batohu se mi líbí minimalistický design, ale s velkorysou nabídkou kapes a úložného prostoru. Batoh je opravdu skvěle využitelný jak v městském prostředí (dokumenty do práce, bezpečné uložení notebooku), tak při sportu nebo výletech za město. Celou dobu mého testování na mě působil jako praktický společník, na kterého se můžu spolehnout nehledě na plánovanou aktivitu (DIY bych na něj v klidu připevnil třeba cepín).

RECENZE BRAŠNY PŘES RAMENO

Thule Paramount 2 l

VROOMAGAZINE HODNOCENÍ ★ ★ ★ ★ ☆

THULE.COM

CENA 1 470 Kč

◉ VELIKOST: 2 litry, HMOTNOST: 198 g

◉ PRACOVNÍ NASAZENÍ: Rakousko, Chrudim a okolí

◉ POČASÍ A TEPLOTA: proměnlivé počasí, teploty od 10 °C do 25 °C

jednodenní výlety v horách, dennodenní pracovní nasazení

Thule Paramount crossbody 2 l je praktickým doplňkem celé kolekce Thule Paramount. Využití nalezne jako příruční brašna přes rameno, stejně jako úložný prostor, který pomůže udržet organizovaný třeba pracovní batoh.

Kapsy

Do Thule Paramount crossbody 2 l se dostaneme rozepnutím zipu se dvěma jezdci. Uvnitř najdeme prostor rozdělený jednou polstrovanou přepážkou – která je zároveň kapsou, do níž lze bezpečně uložit telefon, i když iPhone 13 Mini se vejde tak tak. Další úložné prostory jsou dvě síťované kapsy. Chytrým doplňkem je klip na klíče.


Recenze batohu Thule Chasm 26L

Recenze batohu Thule Chasm 26L

THULE je cesta. Slovo Thule je plné dobrodružství. Ve starověkém Řecku jej používali k označení nejsevernějšího známého území, místa za hranicemi známého světa, šest dní plavby severně od Británie.


Design

Brašna Thule Paramount 2 l má velmi jednoduchý design. Čisté linie doplňuje pouze pásek pro uchycení světla na kolo.

Líbí se mi vyztužené dno, což je prvek, který spojuje celou kolekci Thule Paramount.

+

+ jednoduchý design     
+ certifikát Bluesign®
možnost odepnutí popruhu

-

– kapsička na mobil menší velikosti

Celkové hodnocení

★ ★ ★ ★ ☆

Crossbody brašna pro mě byla praktickým doplňkem při cestování. Skvěle se do ní vejdou věci, které potřebuji mít stále u sebe (telefon, peněženka, klíče, kabel, drobná svačina). Velikost brašny mi dobře sloužila i jako toaletní taška.

Je to určitě šikovný praktický doplněk, který nijak neomezuje pohyb


VYLEPŠENÁ KOLEKCE THULE PARAMOUNT TAKÉ NABÍZÍ


Noste ho kamkoliv

Batoh 27 litrů

THULE.COM

CENA 4 390 Kč

Použití: multifunkční / každodenní použití / do práce, na dojíždění i na cestování

Unisex

Barevné varianty: Soft Green / Nutria / Black

Batoh Thule Paramount o objemu 27 litrů se hodí pro pohodlný pohyb ve městě i mimo něj. Samozřejmostí je bezpečné uložení vašich elektronických zařízení (notebook, tablet, kabely). Široký vrchní vstup umožňuje udržet organizovaný vnitřní prostor.

★ polstrovaná kapsa na notebook a tablet
★ několik možností vstupu do hlavní komory
★ odolnost vůči rozmarům počasí
★ možnost připevnění ke kufru
★ kapsa na ramenním popruhu

Různé styly odrážejí různé způsoby, jakými se přepravujeme

 Taška 22 litrů

THULE.COM

CENA 3 180 Kč

Použití: multifunkční / každodenní použití / do práce, na dojíždění i na cestování

Unisex

Barevné varianty: Soft Green / Black

Thule taška o objemu 22 litrů bezpečně pojme notebook (až do velikosti 16”) i tablet (do velikosti 12”). Boční zajištěná kapsa na lahev s vodou se skvěle hodí v letních vedrech. Překlápěcí uzávěr v kombinaci s uzavíráním na zip nedá nepřízni počasí šanci.

★ vnitřní organizér pro udržení pořádku
★ čelní kapsa pro uložení neforemných věcí
★ boční zipová kapsa pro lahev s vodou nebo třeba deštník
★ skrytá kapsa na cennosti
★ odolný materiál a YKK zipy

Praktický a pohodlný pomocník se 3 možnostmi nošení

Brašna přes rameno 14 litrů

THULE.COM

CENA 2 690 Kč

Použití: multifunkční / každodenní použití / do práce, na dojíždění i na cestování

Unisex

Barevné varianty: Soft Green / Black

Thule představuje crossbody brašnu Thule Paramount, která umožňuje tři varianty nošení – vpředu, vzadu nebo na boku přehozenou přes rameno. O bezpečnost vašich cenností se stará malá kapsa umístěná směrem k vašemu tělu.

★ polstrovaná kapsa na 14palcový notebook nebo tablet
★ dva způsoby vstupu do hlavní komory
★ rolovací uzávěr pro ochranu v nepříznivém počasí
★ YKK zipy pro spolehlivé otevírání kapes

VŠE JE DOKONALE PROMYŠLENÉ

Thule je spíše životní styl. Pochází ze Švédska, kde si váží pobytu v přírodě, a proto je na jejím vybavení znát snaha podporovat udržitelný rozvoj a usnadnit pracovní život a aktivní trávení volného času.

Vše je promyšlené a funguje bezchybně dohromady. Thule je soubor do detailu promyšlených nadčasových výrobků, který usnadňuje věnovat se tomu, co máme rádi.

Thule je nadnárodní společnost, která kromě batohů a tašek vyrábí také známé střešní nosiče, kočárky, vozíky za kolo, přepravní boxy, batohy, dětské cyklosedačky, nosiče na kajaky, střešní stany a mnoho dalších kvalitních a praktických věcí.

Ať už jsme zapálení pro jakoukoli věc.

Kamkoli míříme, cokoli bereme s sebou.

Díky výrobkům Thule si můžeme naplno svobodně užívat svého aktivního života.

Bring your

board

bike

skis

 gear

 kids

love

dreams

 passion

Bring your life


další články

ZE ŠVÉDSKA